Glenn

Glenn (41) woont in Assen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is woonbegeleider voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

‘Wij leven in een wereld waar alles altijd verkrijgbaar is. Dat zijn we gewend. Wij kunnen ons niet voorstellen dat dat weg kan vallen.’ Maar Glenn’s opa heeft de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. ‘Die vertelde er wel eens over. Als wij aten, mocht er niks overblijven. Als er een keer echt nood is, dan is het eten uit je koelkast snel op, zeker met een gezin. Ik heb daarom een noodrantsoen in huis. Eten dat lang houdbaar blijft. Eenmaal in huis hoef je er niet meer naar om te kijken, ideaal. Ook een verbanddoos, waterfilter en zaklamp vind ik belangrijk om te hebben. 

De wereld lijkt minder stabiel te worden, dus wellicht komt het van pas. Toch kunnen de meeste vrienden van me zich niet voorstellen dat er iets zou gebeuren. Want in Nederland is alles toch goed geregeld? Maar stel dat er een overstroming is of de stroom uitvalt? Dan kan ik in ieder geval een aantal dagen vooruit. Dat geeft me een zeker gevoel voor mij en mijn kinderen.’